Hoe TSC het zonnepaneel herontworpen heeft

12/01/2021

TSC’s moederbedrijf, de Amerikaanse zonne-energie-fabrikant Solaria Corporation, werd opgericht in 2000 en was een van de vroege vernieuwers van de volgende generatie “shingled” zonnepanelen. Dat is een baanbrekende zonnetechnologie waarbij zonnecellen worden gesneden, overlapt (shingled), en dichter opeengepakt in het paneel om een aanzienlijk hoger vermogen en hoger rendement te crëeren dan conventionele zonnepanelen. Het bedrijf begon in 2014 met de ontwikkeling van shingled panelen en heeft meer dan 250 uitgegeven en in behandeling zijnde patenten in de sector vergaard.

 

 

TSC PowerXT®

Bij het ontwerp van de PowerXT® keek TSC naar de tekortkomingen en problemen van de oudere gevestigde technologie. De fabricagekwaliteit en materiaalkeuze van klassieke panelen kunnen leiden tot voortijdige corrosie van de zonnecellen en een snel stroomverlies. TSC’s engineeringsteam startte met een verbeterde kwaliteit van de materialen en herontwierp zo een efficiënter, betrouwbaarder en mooier zonnepaneel.

Het TSC PowerXT® paneel werd in 2016 op de markt gebracht. Het is een high-performance, high-density module (“HDM”) dat tot 20% meer vermogen produceert dan een conventioneel zonnepaneel. Het PowerXT® paneel biedt ook een visueel aantrekkelijkere zwarte uitstraling in vergelijking met andere zonnepanelen op de markt.

 

Gepatenteerde technologie

Wat de PowerXT® het meest onderscheidt van conventionele panelen is de technologie. Klassieke panelen maken gebruik van koperen strengen om de cellen met elkaar te verbinden. Bij blootstelling aan temperatuurschommelingen zwelt en krimpt het koper aanzienlijk. Dat belast de punten waar de cellen zijn aangesloten en is daarmee de belangrijkste oorzaak van degradatie van de panelen en het efficiëntie-verlies.

Dankzij de shingling techniek van TSC zijn deze koperen strengen overbodig. De gepatenteerde technologie snijdt de zonnecellen in 5 gelijke stroken. De stroken worden uitgelijnd met een lichte overlapping, zoals dakspanen, en bevestigd met een elektrisch geleidende lijm. De shingling technologie zorgt ervoor dat het paneel flexibeler is en zich aanpast aan omgevingsfactoren zoals wind, regen en sneeuw, wat bijdraagt aan een superieure efficiëntie en een lange levensduur van het paneel. Het verborgen circuit geeft het paneel een volledig zwarte uitstraling.

 

 

Schaduwtolerantie

Een ander veel voorkomend storingspunt in conventionele panelen is schaduwtolerantie, bijvoorbeeld van bomen of naburige gebouwen. Klassieke panelen zijn onderverdeeld in 3 secties. Wanneer slechts 10% van het paneel in de schaduw ligt, daalt de energieopbrengst van het paneel tot nul. PowerXT® -panelen zijn daarentegen onderverdeeld in 20 secties. Als 10% van het PowerXT® -paneel in de schaduw komt te liggen, blijft het paneel nog steeds voor 90% energie genereren. Bij een outdoor test van de PowerXT® werd vastgesteld dat deze panelen 64-83% meer energie produceren in de schaduw dan klassieke panelen.

 

 

Vermogen

Tot voor kort lag het vermogen van conventionele panelen voor residentiële installaties meestal onder de 300 Watt. Het innovatieve ontwerp van de PowerXT® heeft het vermogen van residentiële panelen aanzienlijk verhoogd. De nieuwste toevoeging aan de productlijn is de 400-Watt PowerXT®. Het 400-Watt paneel is een van de hoogste vermogenspanelen op de residentiële markt. De hogere efficiëntie technologie van TSC betekent meer vermogen per vierkante meter, waardoor het aantal panelen, de montageonderdelen en het installatiewerk worden gereduceerd. Deze feiten, in combinatie met het volledig zwarte ontwerp, maken van de PowerXT® een van de meest kosteneffectieve en esthetische residentiële zonne-energiesystemen.

 

Download hier het artikel. 

Webshop powered by Marcando